Tarieven
Contact
Bedrijven
Aanhangwagen
Auto
Home
Kvk inschrijf nummer : 09170533    rijschool nummer CBR : 5152H8     rekening nummer bank : NL61 RABO 0132052458 te Gendt (gelderland)
Verkeersschoo  L.W.jansen
Link’s
Nieuws pagina
NIEUWS

01-05-2015

Wanneer u voor 1 juli slaagt voor uw b rijbewijs krijgt u automatisch uw recht om na 1 juli uw tractor rijbewijs op uw rijbewijs te laten zetten, dit gaat net zoals uw recht op een bromfiets rijbewijs wanneer u slaagt voor het personen auto rijbewijs.

Maar letop!!! Dit is alleen als u in het bezit bent van een B rijbewijs voor 1-07-2015 na deze datum dient u apart examen te doen wanneer u een tractor rijbewijs nodig hebt!

01-04-2015

Per 1 juli dit jaar krijgen we in Nederland 14 nieuwe verkeersborden erbij.

01-01-2015

Per 1-6-2015 gaat er voor de beroeps chauffeur van voor 1- juli -1955 veranderen dat hij of zij geen vrijstelling meer krijgt voor de code95. Dat betekend dat hij voor die datum deze code op zijn rijbewijs moet laten zetten. Indien hij of zij dit niet doet voor deze datum dan zal hij of zij de volledige 35 nascholingsuren  moeten volgen voordat het 10 september 2016 is!

02-02-2013

Per  1-3-13 gaan de nieuwe  tarieven gelden voor nieuwe cursisten die zich aan melden, wees er dus snel bij wanneer u uw voordeel nog wilt halen.

01-01-2013

gelukkig nieuw jaar, weer een jaar  achter de rug met diverse veranderingen zoals nieuwe verkeersborden met een witte rand om de kleuren rood en blauw nog beter van elkaar te scheiden (dit is gedaan voor de 700.000 kleuren blinden  die Nederland telt) maar ook is de maximum snelheid op de snelweg aangepast van standaard 120 naar nu 130 km/h  tenzij anders staat aan gegeven. Ook zijn de 25 landelijke korps diensten en de klpd samen gevoegd  ter verbetering van de handhaving. En de boetes verscherpt. Kortom een jaar met veel nieuwe aanpassingen..

02-11-2012

Auto met aanhangwagens,  mensen die na 19-1-13  het rijbewijs  E achter B behalen mogen niet meer dan 3500 kg trekken achter hun voertuig, de personen die voor deze datum hun rijbewijs  behalen blijven de oude rechten behouden dit is 750 kg of meer,...  Hou wel de technische beperkingen in acht zoals deze op de voertuig documenten beschreven staan .

 

02-032012

Verkeersschool L.W.Jansen gaat verder met nieuwe opleidingen  voor de nascholing code 95 beroeps chauffeurs dit in samenwerking met onder andere Becena Opleidingen. Hier worden  de opleiding chauffeursdag, digitale tachograaf en ladingzekeren  toegevoegd als mogelijke trainingen. www.becena.nl

 

08-09-12

Momenteel wordt er gewerkt om een nieuwe  opleidingsdag te schrijven voor de code 95 beroepsgoederen chauffeurs  dit is een cursus op kleinschalig gebied  onder de naam chauffeurs dag.  Hierin zal het stukje techniek van een vrachtauto naar voren komen , een gedeelte digitale tachograaf in voor komen  en  een deel verkeerstheorie met daarin onder andere ladingen.

 

23-12-11

19 januari 2013 gaat de nieuwe  en derde richtlijn in europa officieel worden, hierin veranderen een tal van regels die voor alle  rijbewijs bezitters van belang kunnen zijn. Voor het  motor rijbewijs komt er  een rijbewijs categorie bij, of voor mensen met een vrachtwagen rijbewijs zullen het rijbewijs maar voor 5 jaar verlengd krijgen. Kortom er staan weer  een hoop veranderingen voor de deur.

 

14-7-11

Theorieles,

 

Medio begin 2012 zal er op de nieuwe  locatie theorie avonden gegeven worden dit om u beter van dienst te kunnen zijn in het behalen van uw theorie certificaat.

 

13-7-11

Meedoen aan begeleid rijden,

Jongeren die op of na de startdatum van het experiment 17 jaar worden, mogen meedoen met het experiment. Jongeren die op de startdatum al 17 jaar zijn, kunnen niet meedoen aan 2toDrive. Wel mogen zij al op 17-jarige leeftijd starten met het volgen van rijlessen. Het praktijkexamen mag in dat geval pas afgelegd worden na de 18e verjaardag. Het theorie-examen mag wel al voor de 18e verjaardag afgelegd worden.

Binnen het experiment 2toDrive mag de Tussentijdse Toets afgelegd worden door de jongeren. Die minimumleeftijd is daartoe verlaagd naar 16,5 jaar

 

 

13-7-11

 

2toDrive gang van zaken,

 

Jongeren kunnen zich aanmelden voor het experiment via de website www.2todrive.nl. Daar kunt u de begeleiderspas aanvragen. Op deze pas komen de namen van de coaches die u zelf aanmeld te staan. Door invoering van het experiment veranderen er een aantal zaken voor het behalen van het rijbewijs:

 

Voor vragen kunt u een mail sturen naar ons via contact.

Voor het beginnen met rijlessen wanneer u 16,5 of ouder bent in november dan kunt u zicht nu al aanmelden bij de rijschool  via contact

 

1-7-11

 

Verhuis bericht,

 

Per september gaat verkeersschool L.W. Jansen verhuizen naar een nieuwe locatie in gendt.

 

6-7-11

LZV,

 

Verkeersschool L.W.Jansen is  vanaf vandaag ook gecertificeerd  opleider bij het CCV om  les te geven en de uren te mogen mee laten tellen voor de code 95  nascholing  voor beroeps chauffeurs ,  voor LZV  ofwel: Lange Zware Voertuigen .

Deze vrachtauto combinatie is maximaal 25,25 meter lang en heeft een apart rijbewijs nodig.

 

De cursus zal worden aangeboden met voertuigen van het bedrijf zelf  waar het rijbewijs nodig is,

tegen een aantrekkelijke prijs.

Medio augustus zal op de website www.LZVcursus .nl  hier meer over te vinden zijn.

 

 

10-3-11.     

Begeleid rijden start 1 november

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu streeft ernaar om de proef met begeleid rijden voor aspirant-automobilisten op 1 november van start te laten gaan. Dat heeft zij op 9 maart laten weten tijdens een overleg met leden van de Tweede Kamer. Dit betekent dat jongeren die op of na 1 november de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, een praktijkexamen mogen afleggen. Op dit moment ligt de minimumleeftijd hiervoor nog op achttien jaar.

In lijn met het voorgaande wordt ook de minimumleeftijd voor het theorie-examen en rijlessen verlaagd. Jongeren die na 31 oktober de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt, mogen een theorie-examen afleggen. Jongeren die na 31 oktober de leeftijd van 16,5 jaar hebben bereikt, mogen een rijopleiding volgen.

Na het slagen voor het praktijkexamen mogen de jongeren tot hun achttiende alleen maar auto rijden met een begeleider naast zich. Die begeleider moet op hun begeleiderspas staan. Voor deze pas mogen ze één tot vijf personen opgeven die aan een aantal eisen moeten voldoen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren. Deze periode is volgens de minister nodig om de effecten van begeleid rijden op de verkeersveiligheid goed in kaart te kunnen brengen. Voor de proef met begeleid rijden moeten nog wel wijzigingen worden aangebracht in de verkeerswetgeving.

Bron CBR.

 

 

20-2-11.      

 

Proef  met begeleid rijden ( 2 to drive ) eind 2011, deze proef duurt ongeveer 6 jaar met een vrijwillige deelname. De aspirant-bestuurder mag dan met 16,5 jaar op gaan voor het theorie -examen B, wanneer  je geslaagd bent  mag je met 16,5 beginnen met rij-lessen bij een rijschool. Wanneer je 17 jaar bent mag je op praktijk examen bij het cbr (dit is dan het gewone rij-examen zoals die nu ook is voor  iedereen ) ben je geslaagd dan kun je  een aantal begeleiders ( maximaal 5) opgeven die  jou begeleiden in jou periode van begeleid rijden. Deze krijgen dan ook een begeleiderspas.

Eisen aan de begeleider zijn : 10 jaar het B rijbewijs hebben , geen zware verkeersdelicten begaan, nooit in een vorderingsprocedure zijn geweest, tijdens het begeleiden niet onder invloed zijn van alcohol, drugs, of medicijnen zijn. En zich tijdens  het rijden kan legitimeren.

De  jonge bestuurder moet toestemming hebben van zijn wettelijke vertegenwoordigers omdat hij of zij  nog minderjarig is, tijdens het rijden is hij wel de juridisch bestuurder.

Wordt je betrapt  zonder begeleider of  volstaat de begeleider niet aan het boven staande mag je  het rijbewijs in leveren  en wanneer je 18  bent  alles opnieuw halen (inclusief theorie)

Een begeleider kan en mag  via de rijschool een korte opfriscursus volgen wanneer u een goede begeleider wenst te zijn, dit is wel raadzaam. voor de zomer is er meer nieuws omtrent 2 to drive en wat verkeersschool L.W.jansen hierin voor u kan betekenen.  

 

 

20-2-11 .  

   

Voor het afnemen van een examen met een tolk mag u alleen nog maar gebruik maken van een tolk die is aangesloten bij het bureau TolkenNet, u kunt een tolk zelf reserveren of informatie aanvragen via: www.tolkennet.nl  de kosten die u hiervoor kwijt bent zijn €167,-

 

 

17-2-11.  

   

Leeftijd  theorie -examen bromfiets naar 15,5 jaar, de leeftijd van het theorie- bromfiets examen gaat van 16 naar 15,5 jaar. De ingangsdatum is hier in nog niet bekend  omdat dit gelijk wordt gedaan met de proef begeleid rijden.

 

 

14-1-11.  

     

Vanaf 1 april 2011 wordt het punten rijbewijs ingevoerd (dit mag niet verward worden met het beginners rijbewijs wat we reeds kennen voor nieuwe bestuurders). Dit houdt in, binnen 5 jaar 2 keer door de rechter veroordeeld worden voor het rijden onder invloed van alcohol (meer dan 1 promille) het rijbewijs kwijt is en niet meer mag rijden. Dit geld ook wanneer u niet mee werkt aan het alcohol onderzoek. Na de periode van de rij-ontzegging moet u opnieuw rijexamen doen bij het CBR. Dit geld voor iedere rijbewijs bezitter.

 

 

14-1-11.

    

Het CBR krijgt een nieuwe telefooncentrale. Dit heeft geen consequenties voor onze klanten. Het huidige telefoonnummer van onze klantenservice blijft behouden: 0900 0210.