Tarieven
Contact
Bedrijven
Aanhangwagen
Auto
Home
 L
Verkeersschoo  L.W.jansen
Link’s
Nieuws pagina
Auto rijbewijs

Deze rij-opleiding leidt je op voor het rijbewijs B, de basis van alle rijbewijzen.

Met dit rijbewijs mag je  een personenauto en een bestelauto rijden tot 3500kg.

Ook mag je met dit rijbewijs een lichte aanhangwagen besturen.

 

De rij-opleiding,

Je krijgt les van een vaste instructeur die  de meest geschikte lestijden met je afspreekt. In overleg worden het aantal te volgen lessen en de vorderingen besproken. Ook een examedatum  wordt in overleg vastgesteld.

De eerste les bestaat vooral uit het aanleren van voertuigbeheersing. Je maakt kennis met de lesauto, en leert de basis beginselen van besturing. Dit gebeurt op een plaats met zo min mogelijk verkeer. Als je meer vertrouwd met de auto bent, dan ga je ook in het (drukke) verkeer rijden. De lessen zijn opgebouwd in module vorm zodat je aan de les-kaart kunt zien hoe je ervoor staat!

Wanneer alle onderdelen behandeld zijn dan volgen er nog een aantal lessen om deze door elkaar toe te gaan passen en het niveau te gaan verhogen, dit is nodig om jezelf en anderen veilig in het (drukke) verkeer te verplaatsen.

 

U kunt ook kiezen in een pakket om een TTT te doen, dit zal dan een aantal weken voor het echte examen plaats vinden.

TTT (tussen tijds toets)is een proef examen bij het cbr waar u een vrijstelling kunt verdienen van de bijzonder verrichtingen op het officiële  examen.

Hierbij krijgt u van een echte examinator tevens te horen waar u nog aan moet werken voor u het echte examen af gaat leggen, dit geeft geen garantie dat u slaagt voor uw examen.

Meer hier over kunt u vinden op de site van het cbr: klik hier

U kunt ook het formulier hier direct openen

 

16,5 jaar en dan rijles volgen? Klik dan hier

 

Theorie opleiding,

Een goede kennis van de verkeer-theorie  is noodzakelijk om een auto te kunnen rijden. Je krijgt wanneer je een pakket neemt een theorie cd-rom  en een uitreik stuk waar het nodige op staat die we voor je praktijkles gebruiken.

 

 

Tevens is er de mogelijkheid een theorieboek te bestellen, wanneer je toch meer wilt weten over auto rijden of examen oefeningen extra wilt hebben.

Kvk inschrijf nummer : 09170533    rijschool nummer CBR : 5152H8     rekening nummer bank : NL61 RABO 0132052458 te Gendt (gelderland)